recept: Kapros pórékrémleves, Kifőzde
Kapros pórékrémleves
(Kapros póréhagyma-krémleves)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 póréhagyma,
1 közepes hagyma,
1 sárgarépa,
1 közepes burgonya,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
só, bors, kapor




A zöldségeket egyforma darabokra vágom és kevés vajon megpirítom. Sót, borsot adok hozzá és egy deci vízzel felöntöm. Készre főzöm, majd botturmixszal pépesítem.
A tejfölt jól kikeverem és hozzáadom, majd felöntöm 6-8 deci vízzel és egyszer megforralom.
Tálaláskor meghintem apróra vágott kaporral. Zsemlekockát adok hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: zsemlekocka

Forrás: Ibolya receptje nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.02.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 18:57:23 - 1.12)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez